jom klik2 bagi hadiah untuk airis tomey ;)

Isnin, 26 Disember 2011

syahidnya seorang ibu..insyaALLAH..

we used to quarrel a lot.yes.
but at night before sleep we make peace again.
her bed was beside mine.

so before sleep we always talk.
i really cant remember what we talked about.
all sorts of things.
she's a pretty, bubbly fren of mine. noria idris or i knew her dearly as joanna..

that was 15 years ago.when im in form one at SESMA.
now she's gone.

reast in peace dear Jo..
im sorry we'll never meet again after 15 years.
now i miss my chance.

sad... :(

  • Shieda Adha
    quick update setakat yg saya tau... menurut suami saya, noria bersalin di hosp swasta, vacuum delivery sbb fetal distress, baby lahir biru dan diintubasi untuk bantuan pernafasan, sekarang di NICU. manakala noria pula mengalami komplikasi pendarahan yg sangat teruk sbb rahim gagal mengecut ( postpartum hemorrhage due to uterine atony).. masa tiba di hosp kota bharu, noria mmg dah collapsed, diberi bantuan CPR dan seterusnya ditolak ke dwn bedah untuk hentikan bleeding... rahim terpaksa dibuang, dan juga sebahagian daripada usus kecil noria terpaksa dipotong keluar sbb gangrene.. keadaan kritikal, sekarang di ICU intan kota bharu..sama2 kite doakan untuk kedua2 noria dan anaknya... dugaan yg sggh besar buat si ayah..
    21 hours ago-copy paste from group KIM
  • Shieda Adha
    kalau tak silap lebih daripada 20++ beg darah sudah di transfuse untuk noria ketika pembedahan berlangsung disebabkan ongoing bleeding.. sbb tu langkah terakhir rahimnya terpaksa dibuang keluar supaya pendarahan dapat dihentikan..
    21 hours ago-copy paste from group KIM
  • Siti Sabariah
    Salam semua... Puan Noria dah kembali ke rahmatullah pada jam 12.45am.. On her anniversary day, early celebration last week... Moga Akram n kluarga tabah... Dapat lihat betapa Akram sayangkan arwah ... Akram pegang muka arwah berbisik sesuatu n mengucup.. Menitis air mata berderai2... Abg Noria Amin juga sebak dgn pemergian adik tersyg... The only girl in family..
    Sempat juga menjenguk baby ... Comel sgt...tp masih intubated n sedated... Doa byk2 utk baby....
    6 hours ago near Khota Bahru, Kelantan

3 ulasan:

alifah@along berkata...

waniey :( ....ada blog jugak rupanya :)

sha berkata...

sedihnya baca... teringat my baby kat rumah. mcm mana la anak dia nanti kan, x sempat rasa kasih-sayang seorang ibu.... T___T

waniey berkata...

along: ade...

sha: sedih memang sedih.tapi nak buat camne.keadaan anak dia skrg dah stabil.comel sgt...